Nieuws

Natuurlijk spreekt u tijdens uw
afspraak en soms ook daarbuiten
met uw zorgverlener of andere
medewerkers van Tendens
Tandartsen over uw specifieke
mondzorg.

Maar daarnaast zijn er regelmatig
ook andere zaken of nieuwtjes
met betrekking tot onze praktijk of
tandheelkundige onderwerpen die
de moeite van het melden waard zijn.

Geïnteresseerd in wat Tendens nog
meer te melden heeft? Lees de
laatste nieuwsitems hiernaast.

Let op onze gezondheidsvragen voordat u naar de praktijk komt

Dear patient of Tendens Tandartsen,
 
You have shortly an appointment for a check up and or a treatment by one of the dentists or mouth hygienists. To avoid the possibility of spreading the Covid-19 virus the dental professional organisation together with the goverment and the RIVM has agrees that the guidelines which we have benne following up till now are proving succesful. So, we are glad to inform you that we look forward to welcoming you back at the practice as before but with Covid-19 regulations in place.

Your appointment can only be carried out if you or any of your household members do not show any of the Corona virus symptoms. 
- Have you had a temperature (higher than 38 degrees Celsius) during the past 14 days ?
- Coughing or breathing difficulties during the past 14 days ?
- Been in contact with a diagnosed Corona patient ?
- Sudden loss of sense of smell and / or taste (without nasal congestion)
- Are you in self quarantine?
- Do you belong to any of the high risk groups ( Elderly people with health problems ) ?
- Do you live in a nursing home?

If you have answered positively to any of the above we would kindly recommend you to change your appointment either by telephone or email. 

We kindly ask you to show up to your appointment on time and preferably alone. 
Children to be accompanied by max 1 adult. 
Upon entry you will be required to disinfect your hands.
Instructions on the floor and chairs serve to ensure that the 1.5 meters social distance we are all required to observe can be maintained. 
Prior to the start of your treatment we will ask you to disinfect your mouth for 1 minute with a mouthwash of hydrogen peroxide. 

The disinfection protocol that already was in line with the strict ISO regulations is even more strictly enforced during this crisis period. For example door handles, bannisters, treatment rooms and toilets are more frequently cleaned. 

However we would kindly advise you, where possible, not to touch anything in the practice and to use your home toilet prior to your appointment. 

On behalf of all the employees at Tendens Tandartsen. 

EXTRA CHARGES FOR MEASURES RELATED TO SARS-CoV-2
We have made sure it is safe for you to visit us for your dental treatments. However, due to these measures we will have to add an additional cost of € 4,26 per patient to your invoice. If you have dental insurance this extra cost will be reimbursed via your insurance company.

UPDATE CORONAVIRUS 21 april

Tendens Tandartsen verwelkomt u binnenkort graag weer voor uw afspraak bij de tandarts of mondhygiënist.
In verband met de Corona-crisis hebben wij enkele aanpassingen ingevoerd, zodat uw verblijf in de praktijk prettig en veilig verloopt.
Zo is er bij binnenkomst de mogelijkheid om u handen te desinfecteren.
Ook zorgen aanwijzingen op de vloer en de zitplaatsen in de ontvangstruimte ervoor dat de 1,5 meter afstand gerespecteerd kan worden.
Het infectieprotocol, wat altijd al aan strenge ISO-normen moet voldoen, is tijdens de crisis extra aangescherpt
Zo vragen wij u om voor de behandeling een minuut te spoelen met waterstofperoxide.

Het team van Tendens Tandartsen kijkt uit naar uw komst!

   

UPDATE CORONAVIRUS 20 aprilAls Tendens Tandartsen zijn wij verheugd dat we langzaam aan de reguliere mondzorg weer kunnen oppakken.

Het was belangrijk dat wij als onderdeel van de gezondheidszorg een bijdrage konden leveren aan het "flatten the curve", maar het is net zo belangrijk dat de noodzakelijke mondzorg weer geleverd gaat worden om toename van pijnklachten en onstekingen te voorkomen. Het is bekend dat er een relatie bestaat tussen tandvleesontstekingen en algemene gezondheid, dus alleen het verder uitstellen van mondhygiënebehandelingen zou onverantwoord zijn, maar ook alle lopende restauratieve behandelingen zijn gebaat bij niet verder uitstellen.

Vanaf woensdag 22 april gaan we openingstijden langzaam uitbreiden naar normaal om te kijken of de extra maatregelen (zoals 1,5 meter afstand in de wachtruimte) goed uitgevoerd kunnen worden.
We hopen u snel weer op uw afspraak te zien!

UPDATE CORONAVIRUS 16 maart
Tendens Tandartsen volgt het advies van de gezamenlijke mondzorgkoepels en voert voorlopig tot 6 april geen reguliere mondhygiëne- en tandartsbehandelingen meer uit, om verdere verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk tegen te gaan.
Alle afspraken die bij ons gepland staan komen te vervallen, u wordt hierover persoonlijk via telefoon of email van op de hoogte gebracht. Wij plannen uw afspraak wel door, deze ontvangt u per email. Door de omstandigheden is het mogelijk dat deze een half jaar later pas gepland kan worden. Wat er na 6 april gaat gebeuren is ook voor ons nog niet duidelijk. Zodra wij meer weten informeren wij u.

Wel blijft de praktijk open voor de behandeling van spoedgevallen van niet-zieke patiënten. Wij vertrouwen erop dat u begrip hebt voor de situatie.

Wat is spoed?

Onder spoed wordt verstaan: 

Trauma
Nabloeding na een behandeling
Acute, heftige pijn 
Mogelijk levensbedreigende ontstekingen

Meer info:http://https://www.knmt.nl/nieuws/update-16-maart-coronavirus-covid-19

Blijf gezond en help elkaar!

Coronavirus: heb je een afspraak bij de tandarts?


De kans dat je besmet raakt met het coronavirus is klein. Maar het is altijd goed om voorzichtig te zijn, ook als je naar de tandarts of mondhygiënist moet.

Mondzorgpraktijken volgen de richtlijn Infectiepreventie en hoeven op dit moment geen extra voorzorgsmaatregelen te nemen. Ze houden de adviezen van het RIVM nauwlettend in de gaten.

Wat te doen bij hoesten en koorts?

Maar, heb je koorts (38 graden of hoger), hoest  je en ben je benauwd? Maak je niet direct zorgen; waarschijnlijk ben je goed verkouden. Heb je deze verschijnselen en ben je onlangs in besmette gebieden in het buitenland bent geweest, zeg dan je afspraak af en neem contact op met je huisarts. Dit geldt natuurlijk ook als je deze klachten hebt en iemand in je directe omgeving hebt die het coronavirus heeft.

Goede hygiëne is van belang omdat het virus van mens tot mens overdraagbaar is, blijft goede hygiëne van belang.
1. Was je handen regelmatig met zeep; ook goed tussen je vingers. Reinigen met desinfecterende gel is ook prima
2. Nies of hoest in je elleboog of gebruik papieren zakdoekjes en gooi die direct daarna weg
3. Raak je ogen, mond en neus zo min mogelijk aan

Let op

Heb je een afspraak bij de tandarts? Alle behandelingen kunnen worden uitgevoerd, maar let wel even op de volgende punten:

Hoesten

Als je hoest, kun je gewoon naar de tandarts. Als je geen acute pijnklachten hebt, kun je de afspraak verzetten, want hoestend en proestend in de stoel liggen, is nooit prettig.

Mondkapjes

Om jou en zichzelf te beschermen draagt de tandarts tijdens de behandeling altijd een mondkapje. Dit mondmasker heeft niets te maken met de recente corona-uitbraak. Overigens zijn er geen mondkapjes bij de tandarts verkrijgbaar voor eigen gebruik. Ze bieden ook geen bescherming tegen het coronavirus.

Hand geven

Misschien geeft de tandarts jou geen hand geeft bij binnenkomst. Niet om onaardig te zijn, maar om de kans op een mogelijke besmetting te beperken. Wil jij hem op jouw beurt niet de hand schudden? Geef dat dan duidelijk aan om misverstanden te voorkomen.

Publieksinformatienummer geopend:Met vragen over het coronavirus kan iedereen terecht bij het publieksinformatienummer 0800-1351 van de rijksoverheid. Ook op www.thuisarts.nl vind je betrouwbare informatie.

BRON: https://www.allesoverhetgebit.nl/nieuws/coronavirus-heb-je-een-afspraak-bij-de-tandarts/

20.000ste patiënt

Afgelopen maand hebben wij onze 20.000ste patiënt mogen verwelkomen. Reden voor een klein feestje in de
behandelkamer. Tandarts Lisette de Boer overhandigde een mooie bos bloemen aan de verraste nieuwe patiënt Lotte.
Welkom bij Tendens Tandartsen!

Trots op onze collega's Szan Shah en Annika Jansen

Wij feliciteren onze collega's Szan Shah en Annika Jansen omdat zij met goed gevolg de "Anterior course" van ACCT hebben gevolgd. Dit is een intensieve training verdeeld over een jaar waarbij alle aspecten van de state of the art behandeling van aangedane voortanden aan bod komen. 

Belangrijke informatie over uw tandartsverzekering 2019

Belangrijke informatie over verzekeringen voor onze cliënten:
 
Er zijn verschillende verzekeringen die zogenaamde naturapolissen aanbieden aan hun cliënten.
Een gevolg daarvan kan zijn, dat verschillende behandelingen nog slechts deels vergoed worden als u niet zich laat behandelen door een gecontracteerde zorgverlener.
Wij willen er met nadruk op wijzen dat wij geen contracten afsluiten met welke verzekeraar dan ook en altijd vrij willen zijn in onze manier van behandelen en keuzes van materialen en technieken.
Als u altijd volledige vrijheid van keuze wilt behouden hoe en door wie u behandeld wilt worden( en dat geldt niet alleen voor de tandarts), raden wij u aan altijd voor een restitutiepolis te kiezen.
ONVZ is bijvoorbeeld een verzekeraar die alleen restitutiepolissen aanbiedt, omdat zij ook de keuzevrijheid belangrijk vinden. Het is dan ook niet vreemd, dat verreweg de meeste zorgverleners zelf verzekerd zijn bij de ONVZ. Maar ook andere zorgverzekeraars bieden restitutiepolissen aan, dus er blijft keus genoeg.
Wij zullen ons er voor blijven inzetten om altijd de best mogelijke zorg te beiden aan onze cliënten, zonder dat wij verzekeraars op de stoel van de tandarts laten plaatsnemen als het gaat om bepaling van de kwaliteit van de zorg.

Vergelijken van zorgverzekeringen kan o.a. via de Consumentenbond www.consumentenbond.nl/zorgverzekering  of www.vergelijkmondzorg.nl

Het team van Tendens Tandartsen

 

Binnenkort nieuwe inlog webagenda Tendens Tandartsen

Per 25 mei (ingang Wet Bescherming Persoonsgegevens (AVG)) mogen patiënten die afspraken maken via de WebAgenda niet meer inloggen met een geboortedatum en postcode. De inlogmethode is daarom gewijzigd naar e-mailadres en wachtwoord. Wanneer u gaat inloggen ontvangt u hierover een melding. In deze melding staat hoe u uw inlog kunt wijzigen.
Voor meer informatie over uw gegevens/privacy in de tandartspraktijk verwijzen wij u naar veelgestelde vragen.

Een plaatsen van een implantaat...

 

Banken in een nieuw jasje!

Eindelijk zijn de banken weer terug in de wachtruimte: prachtig opnieuw bekleed met oranje leer!!

Dam tot Dam 2016

Ook het team van Tendens Tandartsen heeft weer lachend de damtotdamloop volbracht. Hulde!!

Mooie studiedag met de NVOI in de beurs van Berlage!


Ortho-assistentendag.

Enorm enthousiaste zaal op de ortho-assistentendag over interdisciplinaire samenwerking.
Georganiseerd door Dentsply Sirona met Sandy van Teeseling, Alwin van Daelen, Patricia Sweet en Ronnie Goené.

 

Grachtentocht door Amsterdam

Medewerkers van Tendens Tandartsen genoten van een heerlijke grachtentocht met Amsterdam boothuur.
www.amsterdamboothuur.nl


Onze mondhygiënist Alan figureert in strip in de Eppo.


Tendens Tandartsen Dam tot Dam hardloopteam 2015

Workshop bij 3M in Delft

14 oktober was de eerste workshop bij 3M in Delft.
Een gemotiveerde groep collega's die de uitkomst van implantaten in de esthetische zone niet aan het toeval over willen laten, maar gaan voor een voorspelbaar en mooi resultaat.
Een op een begeleiding bij het maken van een tijdelijke verschroefde kroon op model met alle tricks en tips die daar bij horen...
Twee december de volgende kans om erbij te zijn! Klik hier voor meer informatie.Alwin van Daelen erkent als EPA recognised prosthodontic specialist.

Alwin van Daelen is op het afgelopen congres van de European Prosthodontic association in Praag erkend als EPA recognised prosthodontic specialist.
Samen met 14 andere Nederlandse NVVRT restauratieve tandartsen werd op de sluitingsceremonie van het congres het certificaat uitgereikt.Met Tendens Tandartsen de lucht in !!

Geweldig geslaagde ballonvaart met de medewerkers van Tendens Tandartsen boven Soest en geland op de Larense hei.
Een prachtige avond zorgde voor mooie plaatjes...!
 

Afscheid van mondhygiëniste Fazila met bloemen en kado's

Helaas hebben wij, met een lach en een traan, afscheid moeten nemen van onze fijne collega Fazila. Zij heeft 7 jaar in ons team meegewerkt! Wij en haar patiënten zullen haar missen.
Wij wensen Fazila heel veel succes met haar nieuwe bestaan in Londen!

P2P-cursus bij Tendens Tandartsen

Zaterdag 21 maart was er weer P2P- cursus bij Tendens Tandartsen.
In de ochtend theorie en 's middags live surgery, o.a. immediaat plaatsen van het implantaat in de esthetische zone incl. de prothetiek.
Het was weer een zeer geslaagde dag!
De volgende P2P staat gepland op 20 juni 2015.Cursus endodontie gegeven door Erwin van de Kamp en Marga Ree

Cursus de endodontische revisie met Marga Ree bij Henry Schein. Een 2 daagse hands-on participatie cursus met microscopen, het modernste instrumentarium, de handigste technieken en praktische oefeningen op natuurlijke elementen en 3D-replica's.
 

Opfriscursus reanimatie voor onze tandartsen.

De tandartsen van Tendens zijn weer op alles voorbereid na de opfriscursus reanimatie.
Zeker nu er ook een AED in de praktijk aanwezig is.

 

Tandart Alwin van Daelen erkend als Restauratief Tandarts.

Tijdens het NVVRT- congres vrijdag 16 januari 2015 in Amsterdam is Alwin van Daelen samen met 33 collega's officieel erkend als Restauratief Tandarts.
Dit zijn gedifferentieerde tandartsen, die zijn erkend door de beroepsvereniging, de NVVRT en de EPA (european prosthodontic association) als expert op het gebied van de restauratieve tandheelkunde.