Nieuws

Natuurlijk spreekt u tijdens uw
afspraak en soms ook daarbuiten
met uw zorgverlener of andere
medewerkers van Tendens
Tandartsen over uw specifieke
mondzorg.

Maar daarnaast zijn er regelmatig
ook andere zaken of nieuwtjes
met betrekking tot onze praktijk of
tandheelkundige onderwerpen die
de moeite van het melden waard zijn.

Geïnteresseerd in wat Tendens nog
meer te melden heeft? Lees de
laatste nieuwsitems hiernaast.

In verband met een training van ons team, vrijdagmiddag 21 september, zijn wij telefonisch niet bereikbaar. Voor spoedeisende klachten verwijzen wij u naar 
het tandarts bemiddelingsbureau: 020 303 4500 of tandartsspoedpraktijk.nl 0900 8602. Maandag 24 september zijn wij weer bereikbaar.

Onze excuses voor het ongemak.

 

Binnenkort nieuwe inlog webagenda Tendens Tandartsen

Per 25 mei (ingang Wet Bescherming Persoonsgegevens (AVG)) mogen patiënten die afspraken maken via de WebAgenda niet meer inloggen met een geboortedatum en postcode. De inlogmethode is daarom gewijzigd naar e-mailadres en wachtwoord. Wanneer u gaat inloggen ontvangt u hierover een melding. In deze melding staat hoe u uw inlog kunt wijzigen.
Voor meer informatie over uw gegevens/privacy in de tandartspraktijk verwijzen wij u naar veelgestelde vragen.

Een plaatsen van een implantaat...

 

Belangrijke informatie over uw tandartsverzekering 2018

Belangrijke informatie over verzekeringen voor onze cliënten:
 
Er zijn verschillende verzekeringen die zogenaamde naturapolissen aanbieden aan hun cliënten.
Een gevolg daarvan kan zijn, dat verschillende behandelingen nog slechts deels vergoed worden als u niet zich laat behandelen door een gecontracteerde zorgverlener.
Wij willen er met nadruk op wijzen dat wij geen contracten afsluiten met welke verzekeraar dan ook en altijd vrij willen zijn in onze manier van behandelen en keuzes van materialen en technieken.
Als u altijd volledige vrijheid van keuze wilt behouden hoe en door wie u behandeld wilt worden( en dat geldt niet alleen voor de tandarts), raden wij u aan altijd voor een restitutiepolis te kiezen.
ONVZ is bijvoorbeeld een verzekeraar die alleen restitutiepolissen aanbiedt, omdat zij ook de keuzevrijheid belangrijk vinden. Het is dan ook niet vreemd, dat verreweg de meeste zorgverleners zelf verzekerd zijn bij de ONVZ. Maar ook andere zorgverzekeraars bieden restitutiepolissen aan, dus er blijft keus genoeg.
Wij zullen ons er voor blijven inzetten om altijd de best mogelijke zorg te beiden aan onze cliënten, zonder dat wij verzekeraars op de stoel van de tandarts laten plaatsnemen als het gaat om bepaling van de kwaliteit van de zorg.

Vergelijken van zorgverzekeringen kan o.a. via de Consumentenbond www.consumentenbond.nl/zorgverzekering  of www.vergelijkmondzorg.nl

Het team van Tendens Tandartsen

 

Banken in een nieuw jasje!

Eindelijk zijn de banken weer terug in de wachtruimte: prachtig opnieuw bekleed met oranje leer!!

Dam tot Dam 2016

Ook het team van Tendens Tandartsen heeft weer lachend de damtotdamloop volbracht. Hulde!!

Mooie studiedag met de NVOI in de beurs van Berlage!


Ortho-assistentendag.

Enorm enthousiaste zaal op de ortho-assistentendag over interdisciplinaire samenwerking.
Georganiseerd door Dentsply Sirona met Sandy van Teeseling, Alwin van Daelen, Patricia Sweet en Ronnie Goené.

 

Grachtentocht door Amsterdam

Medewerkers van Tendens Tandartsen genoten van een heerlijke grachtentocht met Amsterdam boothuur.
www.amsterdamboothuur.nl


Onze mondhygiënist Alan figureert in strip in de Eppo.


Tendens Tandartsen Dam tot Dam hardloopteam 2015

Workshop bij 3M in Delft

14 oktober was de eerste workshop bij 3M in Delft.
Een gemotiveerde groep collega's die de uitkomst van implantaten in de esthetische zone niet aan het toeval over willen laten, maar gaan voor een voorspelbaar en mooi resultaat.
Een op een begeleiding bij het maken van een tijdelijke verschroefde kroon op model met alle tricks en tips die daar bij horen...
Twee december de volgende kans om erbij te zijn! Klik hier voor meer informatie.Alwin van Daelen erkent als EPA recognised prosthodontic specialist.

Alwin van Daelen is op het afgelopen congres van de European Prosthodontic association in Praag erkend als EPA recognised prosthodontic specialist.
Samen met 14 andere Nederlandse NVVRT restauratieve tandartsen werd op de sluitingsceremonie van het congres het certificaat uitgereikt.Met Tendens Tandartsen de lucht in !!

Geweldig geslaagde ballonvaart met de medewerkers van Tendens Tandartsen boven Soest en geland op de Larense hei.
Een prachtige avond zorgde voor mooie plaatjes...!
 

Afscheid van mondhygiëniste Fazila met bloemen en kado's

Helaas hebben wij, met een lach en een traan, afscheid moeten nemen van onze fijne collega Fazila. Zij heeft 7 jaar in ons team meegewerkt! Wij en haar patiënten zullen haar missen.
Wij wensen Fazila heel veel succes met haar nieuwe bestaan in Londen!

Geslaagde opening van de fototentoonstelling: "de straten van Amsterdam" door Rene de Bruijn.

Iedereen die een afspraak heeft bij Tendens Tandartsen kan zijn ogen uitkijken de komende tijd!! Vanaf vrijdag 29 mei zijn de foto's van straatfotograaf René de Bruijn bij ons in de praktijk te bezichtigen.

 
P2P-cursus bij Tendens Tandartsen

Zaterdag 21 maart was er weer P2P- cursus bij Tendens Tandartsen.
In de ochtend theorie en 's middags live surgery, o.a. immediaat plaatsen van het implantaat in de esthetische zone incl. de prothetiek.
Het was weer een zeer geslaagde dag!
De volgende P2P staat gepland op 20 juni 2015.Cursus endodontie gegeven door Erwin van de Kamp en Marga Ree

Cursus de endodontische revisie met Marga Ree bij Henry Schein. Een 2 daagse hands-on participatie cursus met microscopen, het modernste instrumentarium, de handigste technieken en praktische oefeningen op natuurlijke elementen en 3D-replica's.
 

Opfriscursus reanimatie voor onze tandartsen.

De tandartsen van Tendens zijn weer op alles voorbereid na de opfriscursus reanimatie.
Zeker nu er ook een AED in de praktijk aanwezig is.

 

Tandart Alwin van Daelen erkend als Restauratief Tandarts.

Tijdens het NVVRT- congres vrijdag 16 januari 2015 in Amsterdam is Alwin van Daelen samen met 33 collega's officieel erkend als Restauratief Tandarts.
Dit zijn gedifferentieerde tandartsen, die zijn erkend door de beroepsvereniging, de NVVRT en de EPA (european prosthodontic association) als expert op het gebied van de restauratieve tandheelkunde.Jubilarissen Tendens Tandartsen gehuldigd tijdens nieuwjaarsreceptie 2015!

Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst op 16 januari jl. zijn zoals gebruikelijk de medewerkers in het zonnetje gezet die gedurende een bepaalde periode zich hebben ingezet bij Tendens Tandartsen. Dat varieerde dit jaar van 1 jaar tot 20 jaar, wat aangeeft hoe enorm betrokken iedereen is bij Tendens Tandartsen en blijkbaar ervaart als een prettige en inspirerende werkomgeving!

Kies voor vrije artsenkeuze en keuzevrijheid voor eigen zorg

Het Consumenten Platform Mondzorg (CPM) vraagt jouw mening. De keuzevrijheid voor jouw tandheelkundige behandeling wordt ingeperkt. Is dit een goede ontwikkeling? Het CPM inventariseert de meningen hierover.
Geef je zo snel mogelijk via www.cpm-online.nl.

Wij, het tandheelkundig team van Tendens Tandartsen, maken ons ernstig zorgen over de keuzevrijheid van onze patiënten in de zorg.

Hieronder een filmpje met uitleg.


Laat de verzekeraar niet jouw behandeling bepalen! Binnen de verzekerde zorg wordt gekozen voor de goedkoopste oplossing, niet de beste of de mooiste. Wil je zelf bepalen wat je aan zorg uitgeeft, of wil je dit laten bepalen door de overheid of verzekeraars!

Geef je zo snel mogelijk op! www.cpm-online.nl
 

KNHB verplicht vanaf seizoen 2014-2015 hockeybitjeDe Koninklijke Nederlandse Hockey Bond (KNHB) verplicht met ingang van het seizoen 2015-2016 het dragen van een mondbeschermer tijdens georganiseerde wedstrijden. Deze maatregel geldt voor alle categorieën spelers. De bond heeft dit besluit vandaag bekendgemaakt.

De KNHB baseert het besluit op het advies van de Taskforce Preventie Tandletsel. De Medische Commissie van de KNHB heeft begin 2014 deze werkgroep opdracht gegeven onderzoek te doen naar preventie van tandletsels en een advies uit te brengen over het invoeren van preventiemaatregelen.

De Taskforce, onder leiding van emeritus professor Dr. Paul Wesselink, heeft onderzoek gedaan naar de gevolgen van het wel dan wel niet dragen van mondbeschermers. De conclusies uit dit rapport zijn onderbouwd door literatuuronderzoek, inventarisaties en eigen onderzoek in samenwerking met Erasmus MC Rotterdam en Academisch Centrum voor Tandheelkunde Amsterdam (ACTA).

Reëel risico
Het aantal gevallen van mond- en/of tandletsel (2,46%) in het afgelopen jaar geeft voldoende argumenten om aan te nemen dat er sprake is van een reëel risico hierop in de hockeysport.

Een incidentie van 2,46% bij 240.000 hockeyers in Nederland komt neer op ongeveer 5900 gevallen per jaar. Letsel loopt uiteen van een tand door de lip, een gebroken tand, een losse tand, een tand helemaal uit de mond en/of een gebroken kaak.

Uit onderzoek blijkt ook dat ruim 85% van de 1435 respondenten al een mondbeschermer draagt en bijna 70% vindt dat een bitje bij hockey verplicht zou moeten zijn. ‘Het grote risico op letsel en het gegeven dat 85 procent al een mondbeschermer draagt, heeft ons doen besluiten de laatste kleine stap te zetten’, zegt bondsdirecteur Erik Gerritsen. ‘Ik verwacht dat net als tien jaar geleden toen we de scheenbeschermer verplichtten, ook de mondbeschermer snel algemeen wordt geaccepteerd.’

Overgangsjaar
Om de leden de gelegenheid te bieden te wennen aan de komende maatregel, is besloten deze nu algemeen kenbaar te maken. De maatregel wordt per 1 juli 2015 van kracht. De handhaving ligt, net zoals de verplichting om scheenbeschermers te dragen, bij de scheidsrechters.

%

Team Tendens Tandartsen loopt Dam tot Dam 2014

Trots zijn wij op ons sportieve Tendens Tandartsen Dam tot Dam team! Onderstaand team heeft zondag 21 september 2014 de 10 mile (16,09 km) met goed gevolg gelopen!!

Tendens Tandartsen tentoonstelling

Start tentoonstelling prachtig werk van Chaja Stecher- Munnikendam bij Tendens Tandartsen. Kijk gerust even rond bij uw volgende bezoek.